Мъж

Блог

В трици маймуни не се ловят.

Разглеждайки социалната мрежа pal.bg, то оставам с доста странни впечатления. Да си призная, досега не бях я разглеждал толкова подробно. Бях разглеждал лотарията и по-точно участниците в нея и някои неща ми предизвикаха силни съмнения. Със социалната мрежа неща май стоят доста подобно. Все картинки с текст виждам, които са с някакви мъдри изказвания. И то от множество потребители.
Имам чувството, че голяма част от активността в pal.bg е резултат на модераторите. Но това на практика не ме настройва против pal.bg. Причината е, че всичко което те правят е просто да стартират изкуствено социалната мрежа. То и друг начин няма ... или пък има? Много интересен също е факта, че почти всички продукти на nex.bg, които рекламно са представени в pal.bg са харесвани огромен брой пъти, дори и това да са ... обикновени обувки.
Нещо подобно се случва и с лотарията и активността там. Подобно на борсата, за да има търсене на играта, то трябва да има голямо движение. Ако борсовите индекси не скачаха непрекъснато по 10-на пъти не секунда, то и нямаше да има големи печалби, големи загуби и огромни комисионни за банките и борсовите агенти.
И както обикновено ще дам идея, какво може да се промени. Трябва някакво супер качествено съдържание, което да може да привлече хората. С картинки просто не става. А какво съдържание? Как се произвеждат космически совалки? Естествено не. Трябва да е съобразено с тематиката на магазина nex.bg.
И каква е идеята. Да се потърси контакт със златар, като примерно се контактува със "Задругата на златарите". След това на потребителите да им се даде възможност да коментират със златаря идеи, относно неговите бижута. Естествено той в крайна сметка сам ще прецени какво и как ще изработи, но ако въпросните диалози се правят през pal.bg, тогава доста хора ще имат интерес да го правят. Просто защото в крайна сметка могат да се сдобият с бижу в което и те са дали идея кое как да се направи! Естествено накрая бижуто ще бъде продадено през магазина nex.bg.
Други идеи за печеливша дейност на pal.bg в момента не се сещам, но ще го направя. Защото считам, че развитието на pal.bg (примерно приемайки част от идеите, които съм дал) може наистина да направи една социална мрежа, в която потребителите не са овце, а са хора, които точно да използват социалната мрежа, която те желаят (и естествено в нея няма да има реклами, защото няма човек, който да ги иска).
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.