Мъж

Блог

Обратна реферална зависимост

Както в много сайтове, то така и тук в pal.bg имаме реализирана реферална система. Принципът е следният: Каниш някого и след това печелиш за негова сметка. Така си мотивиран да каниш нови хора, но обратната мотивация изцяло липсва!
Това което предлагам всъщност вече не го предлагам на pal.bg. Просто се готвя за въвеждането на системата в друга нова социална мрежа. Идеята е примерно следната. Когато напишеш статия, тогава ти получаваш 10 точки, а 5 точки отиват за този който те е поканил. Вместо това идеята ми такава: Този който те е поканил ще получи само 2 точки, а останалите 3 точки ще се разпределят произволно на хора, които ти си поканил (ако има такива). При това разпределението ще е напълно равномерно, в следния смисъл. Ако имаш 10 поканени, то при първа статия ще получат по точка трима. Следващият път от оставащите 7 ще има трима късметлии. И така нататък, докато се изчерпят всички и след това започва процедурата отново.
Описаната процедура е мнооого важно предимство, защото аз вече могат да каня напълно случайни хора. Не с мотива социалната мрежа която ви показвам е супер, а с мотива аз имам статии и в бъдеще моите статии ще носят точки и на вас. Подобна дейност може да реализира активна обратна връзка, която се изразява в следния вид мислене: А той написа статия и ми даде точки. Добре е и аз да напиша статия, за да може да му върна и на него точките.
А иначе къде може да се реализира идеята? Ясно е, че не е тук в pal.bg. За момента мисля за варианта да е на http://friendsbox.tk . Преди време казах, че тази социална мрежа е смешна. Е да, ама ако се въведат много от идеите, които предлагам тук, тогава хич няма да е смешна въпросната социална мрежа.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.