Мъж

Блог

Ятото - сайт с лоши практики

В този пост реших да поместя архив на една публична дискусия с екипа на ятото. Нещата са копирани 1:1, от оригиналната дискусия, която се намираше тук:
http://www.yatoto.com/posts/1064715
И в момента горната дискусия е налична, но моите мнения липсват, тъй като акаунта ми беше изтрит и съответно цялата информация която се съдържаше в него. Такава практика на триене на проекти и акаунти е напълно в стила на екипа на ятото, но ето, че нещата се пазят и пак ще бъдат показани пред широката публика. В първото каре е отсновтата тема, след това са ВСИЧКИ отговори, включително и моите изтрити.

А защо акаунта ми беше затрит. За това ще напиша една нова блог тема (още днес)...

-------------------------------------------------

Скъпи приятели, след грубо нарушение на Общите правила на сайта и разминаване между описание, кратко описание, предишни публикации, посочен бюджет и изискана допълнителна информация, проектът, събрал най-много билети в своя подкрепа в категория Други, беше дисквалифициран от конкурсите на Ятото, а собственикът му - ограничен от по-нататъшно използване на платформата. Използваме случая, за да напомним, че Ятото постъпва безкомпромисно при опити за манипулация на вярата и добрите намерения на нашите потребители от страна на недобросъвестни потребители, желаещи лично обагодетелстване от получената награда, за сметка на Правилата на Ятото.
Искаме отново да ви помолим за повишено внимание към целите на проектите, които подкрепяте. Настоявайте за обратна връзка от страна на техните собственици и проверявайте коректно ли е предстаявено за какво ще бъдат изразходвани необходимите средства, дали описанието, а от там и идеята на проекта, не се променя, за да донесе повече подкрепа за собственика на проекта. Не позволявайте подобни разминавания и задължително ни информирайте в случай на съмнения. Спечелените от вас с труд и постоянство билети в Ятото трябва да отидат по предназначение и спрямо нашите правила!
Благодарим ви!

-------------------------------------------------
Стилиян Ангелов:

Предлагам Ви наградите да се дават във вид на ваучиер и да се осребрява на търговеца или човека извършващ определен вид услуга свързана с проекта на печелившия
преди 3 часа

-------------------------------------------------
Мишо Мишев:

Стиляне даваш добра идея, но както каза на едно друго място ятото е касичка и нищо повече. Дори в случая въпросният проект НЕ Е нарушител, защото следях нещата и съм убеден, че проектът е напълно редовен. Горните аргументи са изсмукани от пръстите. Може би си гледал проектите ми, но представи си, заради отрицателното си мнение тук акаунта ми е блокиран.
преди 2 часа

-------------------------------------------------
Мишо Мишев:

Явно не съм блокиран... Затова ще опиша точно защо в случая НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН със своеволията на екипа на ятото.

Вие "скъпи приятели" НЕ СИ ГЛЕДАТЕ РАБОТАТА, а само се вживявате в ролята на екзекутор. Ей ало!!! Това е ятото, а не стадото за стигане, а вида да се вживявате като овчар или кучето, които стрижат кротките овчици, които кликат на реклами.

И сега за останалите читатели нека да обясня ситуацията от първа ръка, Докато успеете да ми прочетете отговора, защото съм сигурен, че ще го изтриете, защото против мнението на тартора не може да се "скача"! Трябва пълен тотален контрол. Ептен тоталитаризъм!!!

И така историята. Авторът на проекта искаше мнение от мен. Убедих я, че лека промяна на тематиката на дейността на проекта й няма да е проблем. Имайте предвид, че промяната беше замислена от една страна да е малка, да обхваща предишния проект, и да променя абсолютно всичко, включително целта на осъществяването на проекта. Краткото и дългото съдържание бяха променени, но заглавието не беше. Това потребителят не може да го направи и затова беше докладван проекта с молба от поддръжката да сменят заглавието (с друго подходящо). Въпросната "поддръжка" на сайта ви НИЩО НЕ НАПРАВИ. След промяната (която така и не се случи) щеше да бъде поместена и тема, в която леката промяна щеше да бъде обяснена защо се прави. Тази тема щяха да я прочетат всички, които взимат билети и да преценят, дали да останат в проекта. Новият проект беше по-общ (предишните записани няма логика да искат да се отписват), а и как си представяте един проект да стои 4 СЕДМИЦИ, без да се развива???

И ако някой се чуди, защо проектът беше така подкрепен. То причината е зле подбраната тематика на раздел "Други". Не може климатик да се състезава срещу благотворителен музикален концерт. Затова започнах тази инициатива:
Творчески проекти - Yatoto
Мисията на тази страница е да подпомогне творческите проекти в техните проекти. Предлага се конкр...
www.yatoto.com

и голяма част от гласовете в крайното класиране идват оттам. Но екипа на ятото търси под вола теле, защото не си обяснява, че част от подкрепата става на лични съобщения (разговори между потребители), а не само с публични изяви.
Между другото инициативата "Творчески проекти" беше подкрепена от 4 проекта в началото. От четири регистрирани творчески проекта единият водещ беше дисквалифициран, заради незнание, ПОРОДЕНО ОТ ЛОШО ОПИСАНИТЕ ВИ ПРАВИЛА. Май не сте наясно, че повечето хора не разбират какво означава IP адрес, май и вие толкова го схващате, само админът и поддръжката на софтуера ви го знаят. Сега успяхте да се справите и с другия регистриран проект по "субективни" причини. след което (признавам по моя инициатива) още два заявиха желание да участват. Нека те сами да си кажат кои са, ако не се опасяват от некоректни действия от страна на "добронамерения" екип на ятото.

Аз няма да напускам сайта засега, по-скоро вие "уважаеми приятели" ще ми изтриете акаунта. Ще стоя тук, за да разобличавам непристойното лицемерие на вас екипа на сайта.
преди 2 часа

-------------------------------------------------
Стилиян Ангелов:

Да и не се крия от никой , най малкото от администраторите на сайта - да речем че разбирам от програмиране и да ви кажа че нищо не може да се скрие от администраторите на сайта.Дразни ме това че не трябва да се търси само печалба, има участници които са кликали повече от 1000 пъти на рекламите - тези реклами носят пари на сайта. Също така има хора който са привлекли много хора в този сайт, които също кликат върху рекламите.Тези хора заслужават по 1000лв. В нета има много сайтове от който се печели от клик върху реклама и там си знаеш кликнал си еди колко си пъти и си изкарал определена сума. А тук може да кликаш и 10 000 пъти и да доведеш 100човека и пак да не спечелиш. За това ме е яд и много пъти съм го писал. И да ме блокират - нищо не губя и да остана нищо не печеля. В двата случая печелят собствениците на сайта така че се забавляваи ако наистина искаш да печелиш - трябва да се потрудиш, аз тук се забавлявам
преди 2 часа

-------------------------------------------------
Ятото:

Мишо, намираме коментарите ти за нелепи и подвеждащи. Причините да дисквалифицираме проекта, които ти си видял, предизвикват усмивка. Ще се радваме, ако разобличиш "непристойното ни лицемерие" с конкретни доказателства тук или на info@yatoto.com, а в случай, че това не се случи, ще приемем твърденията ти за такива, целящи да навредят на доброто име на Ятото, на неговите партньори, и на десетки хиляди потребители. Към което не можем да останем безразлични.
преди 2 часа

-------------------------------------------------
Мишо Мишев:

Стилиянe това което казах не беше за твоя проект. Отнасяше се само за "Творческите проекти", като идеята е те да печелят едната седмица (като осъществят вътрешна организация), а другата седмица трябваше вашите проекти да се организират и да спечелят. Не може творчески и бизнес проекти да съжителстват в една категория, а категория "Други" осъществява точно този абсурд.
За всичко други си прав разбира се. И аз подкрепям твое мнение. В случая обаче, декласирането е СВОЕВОЛИЕ НА ЕКИПА, следвайки формално правилата, а не опитвайки се да вникне, че неформално всичко е наред!
Разликата на този сайт от всички други останали е, че екипът тук прилага маската на добронамерено лицемерие. За какво носи такива смешни очила това пиле по-горе? За да прикрие злорадата си усмивка .
преди 2 часа

-------------------------------------------------
Стилиян Ангелов:

Мишо 80% от участващите знаят какво могат да спечелят и какво не. Аз също знам, но не са важни само тези 1000лв важно е и личното представяне - целта на участието ти. Аз знам че няма да спечеля но се сближавам с хора рекламирам моята дейност в реалния свят. ЯТОТО също го знае - аз им изкарвам пари чрез кликове те допускат мои не преки реклами на дейността ми. Такъв е живота, трябва да лавираш . Приятен ден на всички, не искам да досаждам а и никой, не ни е карал насила да учасваме
преди 2 часа

-------------------------------------------------
Мишо Мишев:

Ето един съвсем аргументиран конкретен въпрос към Ятото:
Защо след като авторът на дисквалифицирания проект ви пусна доклад на тема сменете заглавието с това: "..." ВИЕ НЕ ОТГОВОРИХТЕ. Не забелязахте ли, че се иска да се извърши нарушение от името на проекта. И кой луд ще прави това? Но вие си замълчахте, за да имате причина проектът да бъде дисквалифициран!!!
Втори въпрос:
Когато подкрепиш един проект, а той реши да направи още нещо добре, тогава какво се прави? Подхожда се формално? Това ли ви е доброто име на ятото - раздавате пари без проверка, но и дисквалифицирате САМО ПРИ ФОРМАЛНО нарушение!
Във всички мнения които съм дал не съм опитвал да подведа никой. Просто сега съм напълно наясно с лицемерната ви същност. Тук ако искате ми блокирайте акаунта, но това няма да промени вашата долна същност.

-------------------------------------------------
Ятото:

Ще направим изключение и ще отговорим на твоите въпроси преди ти да си отговорил на нашите, което ще очакваме да направиш незабавно след това.
1. "Защо след като авторът на дисквалифицирания проект ви пусна доклад на тема сменете заглавието... ВИЕ НЕ ОТГОВОРИХТЕ" - Ами просто защото заглавията на проекти не могат да се променят, тъй като това би представлявало, според нас, залуждаване на техните поддръжници. Така например, ако 100 души подкрепят проект с едно заглавие и то се промени непосредствено преди края на конкурса, това би представлявало подвеждане на поддръжниците. Промяна на името на проект е невъзможна, затова правилно е било потребителят да създаде нов проект и да започне натрупването на подкрепа наново.
Отдаваме непознаването ти на правилата на Ятото на това, че си тук едва от няколко седмици, докато Ятото съществува от близо 2 години, за които е раздало близо 400 000 лева до няколко хиляди души и няколко десетки неправителствени организации. Необяснимо е, че някой е потърсил и приел твой съвет, който в случая е бил погрешен. И въпреки това - заглавието съвсем не е причината проектът да бъде дисквалифициран. Така например, едно от нарушенията на този проект, беше регистрирането на няколко десетки профила от страна на неговата собственичка.
2. "Когато подкрепиш един проект, а той реши да направи още нещо добре, тогава какво се прави?" - трудно се разбира, какво си имал предвид с този въпрос, но вероятно е било в смисъла на това, че собственичката е искала да промени разходите по проекта, след като е спечелила. Разбира се, това е неприемливо за който и да е проект тук. Хората подкрепят идеи, бидейки информирани за начина, по който ще бъдат изразходвани парите и последващи промени, до които поддръжниците на проекта нямат достъп, са недопустими. Наред с други нарушения, такава промяна беше заявена от страна на лицето, собственик на проекта, а новото заявено целево изразходване на наградата драстично се разминава с целта на проекта, който е подкрепен от хората тук.
След като изяснихме притеснителните за теб теми, бихме искали да научим, какви са твоите доказателства за твърденията по наш адрес, посочени по-горе.

-------------------------------------------------
Мишо Мишев:

>Отдаваме непознаването ти на правилата на Ятото на това, че си тук едва от няколко седмици, докато Ятото съществува от близо 2 години, за които е раздало близо 400 000 лева до няколко хиляди души и няколко десетки неправителствени организации.

Кои сме ние, и кой си ти да се ребчиш. Много надменно го започнахте. И добър аргумет - защото си нов. Нов, но имам проект. И защо като сте толкова добронамерени не ме предупреждавате директно във формуляра на проекта, че след като получа поддръжници проекта НЕ ТРЯБВА да се променя! ВСИЧКИ сайтове процедира вече така, освен вас!!! Имате го някъде забучено в правила, които никой не чете. За един обикновен търговски сайт това е достатъчно, но за един "добронамерен сайт с позитивна енергия, какъвто се представяте" такова небрежно отношение към труда на потребителите Е НАПЪЛНО НЕДОПУСТИМО.

> Необяснимо е, че някой е потърсил и приел твой съвет, който в случая е бил погрешен.

Проектът не се променя по същество. Думата ФОРМАЛНО и НЕ ПО СЪЩЕСТВО не я ли знаете - вижте в тълковния речник. Трябва да ви е напълно ясно. Ако не ви е, то много жааалко за вас. Колко пъти ви карам да дадете първото и следващото описание на декласирания проект и да видят потребителите, новият проект би ли отпъдил по какъвто и да е начин предишните си последователи?

И веднага въпрос:
Защо не блокирате възможността за редактиране на съдържанието на проекта, след като е активиран!
И преди да ми отговорите, то аз ще ви отговоря: Защото да можете да декласирате за чисто ФОРМАЛНИ нарушения! Да, ама мислите ли, че това ще остане незабелязано и безнаказано?

> И въпреки това - заглавието съвсем не е причината проектът да бъде дисквалифициран. Така например, едно от нарушенията на този проект, беше регистрирането на няколко десетки профила от страна на неговата собственичка.

Хубаво си измивате ръцете, но мноооого късно. В съобщението по-горе за това нарушение НЕ СЕ ПИШЕ. Вие определено знаете и сте на ясно, че логовете ви на компютрите можете да си ги преправите както ви отърва (това естествено админа ви го е обяснил, за да "докажете" с картинка ако се наложи). Това е точна такова, като да дисквалифицираш състезател с фалшива допинг проба, която не се пази физически за да може да се повтори от независима лаборатория. ВИЕ СИ ИЗМИСЛИХТЕ ТОВА, защото ако потребителите повярват на това, тогава такъв аргумент НЕ МОЖЕ да не се приеме като нарушение.

Но веднага имаме контра-аргумент на тази ваша последна измислица. Другият проект в тройката защо го дисквалифицирахте още вчера вечерта? Нали заради това. Значи единият го махаме, а другия по-късно утре, ще го махнем с други причини. И ги измислихте, но ТЕ НЕ издържат на здрав разум.

И още едно но. Колко време проверявахте декласирания проект днес - беше поне 2-3 часа нали??? Ако сте открили нарушение от горния вид, то щяхте да го декласирате моментално. Проверката за повторени IP адреси се прави за секунди!!! Но явно не е бил такъв проблемът. Аз съм работил професионално програмиране и съм наясно за колко време се проверява и блокира повторен IP адрес - за голяма база данни ще отнеме под 10 минути, а не часове както стана с вашия случай.

Много ме разочаровахте - не само сте лицемери, но сте и долни мошеници. Всеки може да прецени, дали в декларацията ви не прозира лъжа зашита с бели конци!

Отново ще ви попитам, защо не забраните променя на проектите, след като те вече участват и имат привърженици? Така Определено като се промени проекта, то и разходите трябва да се променят. А вие можете ли да цитирате първоначалните разходи и следващите такива в какво се различават? И тук ли говорим за формално нарушение, което вие не желаете да покажете.

-------------------------------------------------
Ятото:

Изписаното от теб предизвиква усмивки Съветваме те да прочетеш внимателно както Общите условия и Правилата на нашия сайт, в който впрочем, си избрал доброволно да се регистрираш, съгласявайки се с тези документи, така и отговорите, които ти дадохме по-горе. Буди недоумение отношението ти към нас и неправилното цитиране на неща, които ние никога не сме казвали, писали или декларирали. Ще се радваме да научим истинските причини за това.
Както и да те подсетим, че несъгласие с правилата на сайта, каквито ти нашироко споделяш, представляват по същество и отказ от употребата на сайта, което ти всъщност, и според нас - напълно правилно, не правиш. Вместо това, присъствието ти като наш уважаван регистриран потребител, чието мнение, предложения и идеи дълбоко ценим и на чийто проект - желаем успех, предполага и изпълнение на задълженията на посочените по-горе документи от твоя страна.

-------------------------------------------------
Мишо Мишев:

На това какво да отговоря? Мога само да синтезирам:
Продължавате с менторския си стил на изказ. Не ви отива, в тази тема СМЕ РАВНИ.
Отказ на отговор на аргументирани въпроси, включително от пит "долна лъжа". За целта се прикривате зад някакви правила.
Много важно: Неприемане на критики за НЕКАДЪРНО композирания ви сайт и поне не правите обещания да го оправите. И отново може би ще ми споменете правилата.

По отношение на сайта аз много добре го ползвам. И знам, че ако караш кола закачиш леко непрекъсната осева линия, то и да те види полицай, няма да те санкционира (глоби). Може да те спре и да ти каже да внимаваш, но всичко ще свърши дотолкова. Въпреки че, и докосване на осевата линия е такова нарушение, като да минеш в лявото платно без причина.
Но вие не правите това. Слагате правила, не ги обявявате във формуляра за регистрация (както споменах всички сайтове го правят) за удобство на потребителите, интерпретирате както намерите за добре, не търпите критика, а за капак на всичко и долно лъжете. Какво повече да добавя???

А иначе продължавайте да се подсмихвате надменно. Нали знаете поговорката - "Най-добре се смее този, който се смее последен".

-------------------------------------------------
Velichko Petrov:

Неадекватен човек.... ти на колко 15 години си? Иначе правилника за движение ти е пресен гледам

-------------------------------------------------
Мишо Мишев:

Не бе човек, ятото се правеха на ударени и затова трябваше да им го обясня като на 10 годишни дечица.
Прав си, че бях неадекватен, защото повярвях на един сайт с много лицемерен и злонамерен екип.

-------------------------------------------------
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.