Жена на 50 години
29.09.1973
Бургас
Омъжена

Блог

Защо хората се боят от промени

Защо хората се боят от промени

Психолози провели изследване по този въпрос и получили шокиращи резултати. В изследването участвали повече от 5000 доброволци – хора, които писали на теста, че не са доволни от живота си. Параметрите на тяхната неудовлетвореност били различни:

-Не ги устройва съпруга;

-Не ги устройва работата;

- Не ги устройва околната среда (приятели, колеги)

- Не ги устройва състоянието на здравето;

Задали им въпрос:

Какво правите, за да промените всичко това, което не ви устройва?

90% от тях отговорили:

- Не правя нищо.

Защо са толкова плачевни нещата у хората?

Психолозите използвали уникална техника за дълбоко изследване на психологическите причини за такава пасивност. Резултатът е зашеметяващ.

Оказало се, че у всеки, който е написал “нищо не правя” живее страх. И този страх продължава от детството. Това е страх:

- Ако аз съм активен и се опитам нещо да направя по своя собствена инициатива, ще бъде строго наказан.

В същото време пред доброволците се появявали образите на строгите им родители (баща или майка), които ги наказват, крещят, тормозят. Някои дори чували фрази като:

- Глупак, нищо не става от теб, сядай и не мърдай …

Паралелно се изследвала и активността в мозъка на доброволците. Установено е, че в тези ситуации се активирала част в мозъка, която се нарича археокортекс (рептилоиден мозък) – най-старите части на мозъка, които имат и влечугите.

Учените обясняват това по следния начин:

Фактически човек се управляван от страха от ранна детска възраст. Това активира археокортекса. Човек реагира автоматично, както гущерът би реагирал, ако има опасност. Гущерът замира … И човек замира – просто става пасивен. Той предпочита да страда, да боледува, да изпълнява работата, която мрази, да живее със съпруга си (съпругата), който не обича, и не уважава. Това е просто уплашено животно.

Проучването е отличен пример за това, което се казва за хората – че спят … Те са неосъзнати, автоматични.

Да, трябва да се каже честно днес:

90% от хората не са господари на себе си. Те са в страх и в реакция. Заради този страх хората пропускат своето щастие. Никога няма да се сбъдне мечтата на един човек, който не прави нищо, освен да стои замръзнал като изплашено пиле.

Но всеки може да промени живота си точно сега !

Ако прекарвате живота си в безделие, в такава пасивност, въпреки че не сте доволни от много неща – това означава, че вие ​​не сте си господар!

Ако чувствате, че в живота ви няма достатъчно любов, отношенията ви с вашите близки са неискрени, работите работа, която не ви харесва, вие боледувате – значи в живота ви има много пасивност. Страховете ви са илюзорни! Вие не сте 4-годишно дете, по което крещи баща му… Поемете отговорност за живота си!

Направете стъпка към късмета си – и започнете да се променяте!

Ако, като малко дете, сте изпитвали страхове, предпочитали сте да мълчите и да не изразявате себе си – трябва да знаете, че подобно поведение разрушава щастието и съдбата. Това поведение създава кармичен сценарий , който се проявява под формата на лошо здраве, необуздан нрав, нещастен брак и неуспехи.

А можете да започнете нов живот сега!
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.