Жена на 44 години
11.10.1979
София
Във връзка

Блог

Лесен чийзкейк

обикновени бисквити
200 грама
яйца
4 броя
крема сирене
600 грама
краве масло
125 грама
захар
1 чаена чаша
заквасена сметана
1/2 чаена чаша
лимонов сок
2 супени лъжици
ванилии
2 броя
лимон
1 брой
Рецептата:
Ще се наложи Супичка да разбие поредния мит – приготвянето на сполучлив чийзкейк е лесно постижима задача! Ура! Сред средите на недотам опитните кулинари се носят митове и легенди, как трябва да си истински майстор-готвач, за да направиш чийзкейк. Точно поради тази причина и Супичка дълго бяга от рецептата за чийзкейк, от страх. Но пък чийзкейкът е толкова любим и вкусен десерт, че в един момент човек събира сили и се пробва. Стъпка по стъпка, следвайки инструкциите на рецептата и чийзкейкът е налице! Истински чийзкейк! С вкус на чийзкейк! С вид на чийзкейк! Един от най-популярните десерти в света влиза смело в кухнята на новака!

Първа стъпка при приготвянето на чийзкейк е избирането на подходящи съдове и подготовката на продуктите. Много важно е да извадите всички необходими продукти от хладилника поне 30 минути преди да започнете да приготвяте чийзкейка, за да бъдат те на стайна температура. При избора на тава за печене на чийзкейка също бъдете внимателни. Най-добре е да не експериментирате с други форми за кекс и да направите вашия чийзкейк във форма за кекс с подвижни стени, каквато можете да откриете във всеки магазин за домашни потреби.След като сте приготвили продуктите и сте избрали форма за печене можете да пристъпите и към първата същинска стъпка от рецептата за чийзкейка, а именно приготвянето на блата. Смилате с кухненски робот или натрошавате бисквитите и ги смесвате с размекналото се масло. Месите с ръце до получаването на относително гладка смес, която разпределяте равномерно по дъното на формата като притискате силно с ръце.
Идва ред на крема. Задължително е съставките за крема за чийзкейк да са на стайна температура! В купа изсипете сиренето и разбийте за няколко секунди с миксер на висока степен. След това добавете захарта и отново разбийте, отново на висока степен. След това едно по едно добавете и яйцата. Накрая заквасената сметана, лимона, лимоновата кора и ванилията, като разбивате непрекъснато. Трябва да действате бързо и цялата процедура по приготвянето на крема за чийзкейк трябва да трае не повече от няколко минути! Изсипете крема върху блата и го заравнете, ако се налага.
Така! Дойде моментът, заради който чийзкейкът буди страх! Печенето! Но! Няма страшно! Само следвайте инструкциите! Чийзкейк се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна на водна баня за около 90 минути!Това е!
Печене на водна баня означава да сложите съда, в който е чийзкейкът в тава пълна с вода (както се пече крем карамел). Ако ползвате форма с подвижни стени задължително опаковайте добре дъното ѝ с алуминиево фолио, за да не се напълни вашия чийзкейк с вода по време на печенето. По време на печенето не трябва да отваряте вратичката на фурната, защото в противен случай чийзкейкът ще се напука! Той ще се напука и ако сте го пекли повече от необходимото. Готов е, когато средата му изглежда леко недопечена. След като е изпечен не вадете чийзкейка веднага от фурната, а открехнете леко вратата ѝ и оставете да престои така час. След това го извадете и го приберете в хладилника да се изстуди. След още час може да го намажете с вашето любимо сладко или просто да добавите пресни плодове и да се насладите любимия вкус!

Рецептата за чийзкейк е изпълнена!
Бележки:
Класическият чийзкейк вече си е истинска класика, а на базата на класическата рецепта се приготвят много варианти на чийзкейк. Един ароматен зимен варинат на чийзкейк е чийзкейкът с тиква. Много свеж и лек пък е лимоновият чийзкейк, който е много подходящ за почитателите на лимоновия аромат.

И след като отделихме подобаващо време и внимание на рецептата за чийзкейк да напомним, че и в българската национална кухня има сладки вкусотии. Рецептата за класически крем карамел, рецептата за типичната за зимните месеци и коледните празници баница с ябълки (щрудел) и рецептата за баница с домашна юфка потвърждават това тръвдение!
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.