Жена на 25 години
26.10.1998
Силистра
Във връзка
За мен: Усмивката не коства нищо, но може да бъде всичко :)

Блог

Завистта

Завистта е тотална болест. Тя се образува така – виждаш у даден човек, че има нещо повече от теб и вместо човек да се мотивира да направи нещо по-голямо за себе си, гледа със злоба. Това е едно от най-глупавите човешки решения.
Завистта не е само болест, но и тя убива прекрасният ден, който можете да имате. Защо човек започва да гледа на нещата със злоба? Не бих го определила като егоизъм, защото тази дума не говори точно за това, което имам в предвид. Би трябвало да гледаме на нещата с усмивка, да се радваме за дадения човек, че е успял да постигне да направи нещо в живота си… Защото дори и няма конкретно обяснение откъде идва тази злоба у нас.
Завистта не носи хубави неща. Тя може само да убие щастието у вас, ако изобщо го имате, защото тя се появява от глупостта на човека. Тя може би съществува само при нас у хората, или най-често у жените. Мога да дам пример – нормална жена минава с хубавият си нов тоалет, а нейните приятелки и отговарят ‘’о, колко е хубав, но тези обувки не ти подхождат нещо’’… Жената има два избора – или да попита какъв им е проблемът или да отстъпи и да се усмихне. Разбира се, по-умните хора винаги отстъпват, за да не паднат под нивото на глупаците. Но въпреки че тя се усмихва и продължава да върви по пътя си, приятелките и започват да я коментират със злоба. Например ‘’ леле, на важна ли се има като си е взела нова чанта и обувки и се гримирала с два тона гримове ’’, ‘’че и на красавица се прави ’’.. То това не са приятели. Дори и най-добрата ти приятелка да е завистлив човек, ако завижда на теб, то тогава това не е приятел. Защото ако някой наистина те цени, ще се радва за теб и няма да те гледа злобно в очите, или по-точно ‘’на облеклото ’’. Защо казвам, че жените са по-злобни? Ако сте виждали момче, което завижда на облекло, партньор или подобно… Просто сте попаднали на чудо. Защото когато те се сбият за дадено нещо, се сближават повече.
Накратко завистта е повече от злоба. Тя е една глупост в душата ни. Защото докато можем да се радваме на живота, ние се мъчим с факта какво имат другите и какво нямаме ние. Прави това, което ти харесва и ще бъдеш по-щастлив.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.