Жена на 25 години
26.10.1998
Силистра
Във връзка
За мен: Усмивката не коства нищо, но може да бъде всичко :)

Блог

Всеки живее със собствената си религия в своята глава!!!

Всеки човек има своя националност и религия. Мисля, че хората трябва да са толерантни, защото всеки има свои вярвания и сме свободни да изберем и да вярваме някоя си религия. И ислямът, и християнството имат общ произход. По-точно ислямът е основан на базата на другите религии и може би затова има толкова много общи неща като например еднаквите “персони“/християнство и ислям/. Например Иисус е наречен “Иса“ от мюсюлманите, Габриел - “Джебраил“, Аврам – “Ибрахим“ и т.н.
И в двете религии има вярвания за рай и ад. Днес вярва всеки християнин, както и всеки мюсюлманин, че добрите хора отиват в рая след смъртта си, а грешниците в ада.
Да, има и различия между религиите, но нали точно за това имат и различни названия. Но въпреки разликите в религиите, в които вярваме, ние сме хора и имаме своите ценности и ние трябва да сме толерантни към другите религии. В крайна сметка всички сме родени, живеем за своите ценности и накрая умираме.
Мисля, че най-вероятно хората не знаят тези неща или не се притесняват и не ги интересува, или пък съвсем малко. Мисля така, защото въпреки многото прилики, има християни, които изолират и дискриминират мюсюлманите. Също така съществуват и ситуации,в които мюсюлманите се чувстват дискриминирани, въпреки че не са. Това основно са възрастните в България, които са живели по времена комунизма. При по-младите почти няма такива мисли и изолация.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.