Снимки на стена

Водката е алкохолна напитка, състояща се основно от вода и етилов спирт. При производството на някои видове водка се добавят в малки количества захар, натриев бикарбонат, настойки от билки или от ръжен хляб.Водка се прави от ръж,пшеница,ечемик или картофи, и се разрежда с вода и филтрира. За да бъде кристално бистра, напитката се филтрира през филтри от кварцов пясък и активен въглен. Названието ѝ идва от думата "вода". Алкохолното съдържание най-често е 40°, но достига до 56°.
Първата водка е направил арабският лекар Парес през 860 г.[източник?] и е била използвана за медицински цели. В Европа първата дестилация на ферментирала захаросъдържаща течност била направена от италианския монах-алхимик Валентиус.
В Русия водката се появила в края на 14 век. Петър Велики изобретил "перцовката",като гарнирал питието си с червена люта чушка. През 1930 г. фамилия Смирнови пристигнали в САЩ с оригиналната рецепта и Америка открила мекия спирт с етикета "Smirnoff".
Смята се, че умереното (т. е. не повече от 50 ml за жени и 100 ml на ден за мъже) приемане на високоалкохолни напитки (напр. водка) не вреди на здравето
55 от 55 снимки
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.