Снимки на стена

ЗАЩО КУЦА БИЗНЕСЪТ ВИ В ИНТЕРНЕТ


ФУНДАМЕНТАЛНИ ПРОБЛЕМИ НА ИНТЕРНЕТ МАРКЕТИНГА


(Откъс от новата ми книга "Как да увеличим продажбите онлайн")

Повечето български сайтове са нефункционални и не носят печалби на собствениците си. Главната причина за това е... невежеството.

Кирил, братът на Методий, е смятал, че невежеството е най- голямото зло, което може да ни сполети. Една древноримска поговорка пък гласи, че глупостта е майка на всички беди. Ще направя връзка с интернет маркетинга и ще приведа фрапиращ пример за човешка глупост.

Повечето комерсиални сайтове изискват регистрация, ако искате да закупите нещо от тях. Точно това е една чудовищна глупост! С тази напълно ненужна, идиотска регистрация вие не само губите времето на клиентите, вие им пречите да осъществят покупка!

Споменавам често, че 92% от българските комерсиални сайтове не носят печалби и една от главните причини за това е ненужната регистрация.

Нима някой иска от вас лична карта или свидетелство за съдимост, когато си купувате сирене или хляб?!...

На вашия комерсиален сайт трябва да има само един простичък формуляр за поръчка. Той трябва да съдържа името на клиента, неговия и- мейл и телефон плюс адреса за доставка, И толкова!

Интернет маркетингът има още няколко фундаментални правила, с които трябва на всяка цена да се съобразявате.
Всичките ни усилия - онлайн и офлайн - трябва да бъдат синхронизирани! Те не бива да се разминават и на йота! Така и само така ще осигурим популяризацията и брандинга на нашата стока.

Трябва да оглеждаме и преценяваме внимателно всички делови възможности. Не бива да търчим от среща на среща, да прехвърляме бюлетини и листовки, да водим безконечни, но неефективни преговори. Много полезни делови връзки могат да бъдат създадени чрез внимателното оглеждане на пазара.

Така ще открием хора и фирми, които са добре настроени към нас и могат да ни бъдат от полза в бъдеще.

Мрежата трябва да се ползва по предназначение - за комуникация и… бизнес! Доказан факт е, че 87% от потребителите на Интернет търсят в Мрежата стоки и услуги.

Трябва да наблюдаваме внимателно конкуренцията, независимо от това, дали тя се намира на другия край на земното кълбо. Интернет превърна света в едно глобално село и ние трябва да се съобразяваме с това. Поради тази причина ние много внимателно трябва да проучваме и анализираме всяко едно действие на нашите конкуренти по света.

Комуникацията с клиентите и партньорите е задължителна! Няма смисъл да създаваме комерсиален сайт, който е трудно достъпен за хората и ги затруднява да влязат във връзка с нас. Трябва да създадем сайт, който облекчава и насърчава комуникацията с нас.

Трябва да ползваме услугите на хора с побелели коси. Те може и да не са запознати с последната версия на Firefox, но те и САМО ТЕ могат да ни помогнат с опита, който са натрупали през годините. Младите хора не разбират от бизнес. Няма как да разбират, защото те не притежават необходимата подготовка и необходимия опит.

В наши дни не бива да летим твърде високо! Годините на Интернет милионерите безвъзвратно отлетяха. Сега вече сме „много маймуни на клона” и печалбите са по-малки. Така или иначе обаче Интернет бизнесът ни предоставя чудесната възможност да печелим значителни суми, без да напускаме уюта на дома си.

Не забравяйте, че вашият сайт е самотен остров. Между милиони други. Как да открие потенциалният клиент точно вашия сайт? Има само един ,начин и той се нарича РЕКЛАМА! В следващите глави ще се запознаете с някои от най- ефективните методи за онлайн реклама.

Последно, но не най- маловажно. Никога, никога не говорете лоши неща за вашите конкуренти! Най- добре е избощо да не ги споменавате, защото така индиректно им правите реклама.
3 от 989 снимки
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.