Споделени снимки

Зима без антибоитици

Антибиотиците са едно от големите открития на медицината и в някои случай са животоспасяващи.Но много често употребата им не е оправдана.Повечето остри инфекции,от които боледуваме/особенно през зимата/ се причиняват от вируси,а срещу тях антициотиците са безсилни.

Приемани прекалено често,антибиотиците водят до много и различни проблеми със здравето.Те могат да увредят нервната система/глухота и пр./,отделителната система /бъбречна недостатъчност/ ,черния дроб/най-различни проблеми/,стомашно –чревния тракт/дисбактериоза,кандидоза/,имунната система/влошен имунитет,алергии/,кръвотворенето/анемия/.

В детската възраст антибиотиците са най-нежелателни и трябва да се избягват,защото пречат на растежа и развитието на организма.Децата,които често приемат антибиотици не могат да достигнат заложения в тях генетичен потенциал.Организмът им се интоксикира и качеството на живота им се влошава.

Имунната система се нуждае от тренировка и подхранване,за да ни служи надеждно.Ако създадем подходящи условия,организмът ни сам може да се справя инфекциите и след всяко успешно преодоляно заболяване да става все по-здрав.

За да укрепим имунитета си трябва:
1.Да знаем какво е нужно да направим ;
2.Да направим това,което е нужно !

Без антибиоици – но как ?
Необходими са няколко условия за да се спаравим с повечето инфекции:

Активиране на имунната система :
Когато с заразим с вируси,те разрушават клетките ни,докато не произведем достатъчно антитела,за да ги унищижим.Можем да подобрим работата на имунната ни система с микроводорасли.

Имунитет наготово: коластрата от крави е източник на готови антитела против 20 вида най-често срещани болестотворни микроби,както и на растежни фактори,които възтановяват тъканите.Тя ни помага да се справим с повечето инфекции.

Здрави бариери пред микробите:
Лигавиците на носоглъдката,дихателната ,храносмилателната и отделителната система се нуждаят от ЕМК/есенциални мастни киселини/,за да се обновяват бързо и да ни защитават от микробите.

Пробиотици: тези полезни бактерии защитават лигавиците ни от вредните микроби.Ако пробиотиците се увредят /напр. от антиботици и др.лекарства/,ставаме по-уязвими към инфекции.Затова трябва да ги приемаме периодично.

Защитете себе си и децата си !
Здравето на семейството ви зависи от вас !Ако желаете можете да получите повече инфорамация от www.anhira.com ,или да ни потърсите на телефон :

Жанета Стоянова
GSM.:0887 77 52 51
0879 33 08 22
E-mail: vodorasloviprodykti@abv.bg

Тази информация не е предназначена за самолечение!
4 от 36 снимки
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.