ксуални аномалии

02.04.2009 • 121 коментара • 4/5


Pin It
Понятието сексуални аномалии е условно. То включва всички сексуални наклонности и желания, които излизат извън рамките на общоприетото и нормалното. Кои сексуални желания може да отнесем към сексуалните аномалии?

Човешкото въображение може да изобрети небивали идеи за доставяне на всякакви видове удоволствия. Що се отнася д9417_0.jpgо най-прекрасното физическо удоволствие – секса, творенията на нашето съзнание може да стигнат чудни, дори извратени крайности.

Аналният секс и оралната любов вече отдавна не са нещо специално. Те са част от живота на много съвременни сексуални партньори.

Това, което е извратено за едни, може да е съвсем нормален сексуален акт за други. Затова и някои от т.нар. „сексуални аноманлии“ може да не са нищо особено за отделни хора.


Пристрастяване към мастурбацията
Мастурбацията е нещо напълно естествено. Има обаче такива случаи, при които тя излиза извън границите на нормалното, т.е. става много по-важна за човек от естествения сексуален контакт. При някои жени и мъже мастурбацията става единственият метод, по който успяват да достигнат до оргазъм. Науката използва понятието „патологичен автоеротизъм“.

Сексуална маниакалност9417_2.jpg
Може да срещнете десетки определения за хора, които са пристрастени към секса – сексуален маниак, перверзник, нимфоманка... Преди всичко трябва да знаете, че ако за една жена мъжът й е ненаситен и тя не може да му смогне, за друга той може да не е достатъчно сексуално активен. Трудно да сложим граница кога сексуалната потребност отива към маниакалност.

За сексуална аномалия говорим, когато един мъж иска да прави секс по няколко пъти на ден с партньорката си, има си любовници, мастурбира и светът му се върти около правенето на секс. Хиперсексуалността, характерна за момчетата в пубертета, не е тъждествена на сексуалната маниакалност.

При жените определението „нимфоманка“ често е преувеличено и се използва за жени, които са просто по-сексуални. В истинския смисъл на думата нимфоманията е психическо разстройство, което е придружено с хормонални проблеми и се изразява в невъзможност жената да се почувства удовлетворена от сексуалните си актове и неистово желание да пробва с различни партньори.

Садизъм и мазохизъм
Понятията садизъм и мазохизъм не се използват само в сексуалните контакти. Садисти са хора, на които им доставя удоволствие да причиняват болка и да унижават околните. Мазохисти са тези, на които им доставя удоволствие да им причиняват болка и да са в ролята на жертви. Обикновено, за да има хармония в сексуалната игра и в последвалия сексуален акт, трябва да се съберат садист и мазохист. Хората, увличащи се по садо-мазо са често почитатели и на груповия секс.

Фетишизъм
Фетишизмът в сексуалния живот се наблюдава, когато на човек, по-често мъж, му носи сексуална възбуда докосването и наблюдаването на неодушевени предмети. Фетишистът може да изпита сексуално удоволствие само от отделен аксесоар от тоалета ви.


9417_1.jpgПартиализъм
Партиализмът е издигането в култ на части от тялото, които не са типични за сексуална възбуда. Такива може да са стъпалата на краката, пръстите на ръцете и други. За сексуална аномалия говорим не, когато просто някой си пада по стъпалата ви, а когато наблюдаването и докосването им може да го докара до сексуален екстаз.

Содомия/Зоофилия
Сексуалното влечение към животни датира от древни времена. Не са рядкост и случаите в днешно време. Зоофилите изпитват сексуални влечения и дори реализират сексуални контакти с кучета, коне, овце, магарета, кози и други животни.

Причините, които отключват сексуалните влечения към животни, не са напълно ясни, но при всички случаи са свързани с психически проблем.

Некрофилия
Влечения и осъществяване на сексуален контакт с трупове. По-често некрофилите са хетеросексуални и затова обект на техния интерес за трупове на жени.

Копрофилия
Копрофилията, както и некрофилията може да бъдат определени по-скоро като сексуални извращения, отколкото като сексуална аномалия. Това е сексуална възбуда от изпражнения, която е присъща в много по-голяма степен за мъжете. Те се възбуждат от „намесата“ по различни начини на фекалии в сексуалния акт с партньорката/партньора си.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.