НАРЪЧНИК ЗА НЕОБВЪРЗАНИ
Не ви върви в любовта? Някой постоянно ви бие Seen и това ви дразни? Били сте на среща и се чудите какво да правите? Е, нека да опитаме да поразнищим казуса.
1. Лично мнение
Не преписвайте чуждото домашно. Когато започнете да контактувате с даден човек, си изградете сами мнение за него. Не правете социологическо проучване и не подхождайте с предразсъдъци въз основа на чужди преживявания. Това, че Иван е искал нещо неангажиращо с Мария, не значи, че няма да иска да се ожени за Цвети.
2. Ще си паснем
Напасването и компромисите са неща, които трябва да се правят в последствие, а не в самото начало. Тогава всичко е прекрасно, няма абсолютно никакви колебания и дори да виждате недостатъци, не ви пука за тях.
3. Шшшт
Престанете слушате приятелите си. Да искате съвет от трето лице за отношенията си с някого, е много, много лоша идея. И това е така, защото вие прекарвате 1-2-3-4-5 часа на срещата, след което в рамките на 5-10 минути разказвате за нещата, които са се случили. Накрая везните се наклоняват в дадена посока, благодарение на рецензия от някой, който е чел само анотацията на книгата. Слушайте само себе си.
4. Няма смисъл
Няма по-добра рецепта за нещастие от това да имате връзка с човек, който не е влюбен във вас и за когото сте просто дупка във времето. Ще сте нещастни и постоянно ще ви изяждат съмнения. „Защо не вдига? Защо се бави да отговаря? Защо не искаше да се видим днес? Ами ако отиде някъде без мен и намери нещо по-добро?“
5. Греда
Изведнъж от нищото спират да ви търсят и започвате да се чудите къде точно сте сбъркали. Ще ви кажа къде ви е грешката. Никъде. Ако всичко е било супер и изведнъж, без ясна причина, е престанало да бъде супер, то това е следствие на външни фактори, които почти със сигурност нямат общо с вас. Най-често срещаната причина е бившата, непреодоляна любов, която е направила завръщане на пазара, или... и от това ще щипе доста, нещо по-изгодно и/или интересно от вас самите.
6. Болтчета и гайки
Винаги ще има хора, за които песните на Queen не струват и според които Стивън Кинг не пише добри книги. Няма как всички да ви харесват и искат. Да, ужасно неприятно е когато не ви отразява именно обектът на желанията ви, но това е положението. Фактът, че една гайка не пасва на конкретно болтче, не я прави по-малко гайка. Прави я само и единствено неподходяща.
7. Още една греда
Винаги когато претърпим любовно поражение и не ни отвърнат на чувствата, започваме да се самоизяждаме с всевъзможни глупости. "Не трябваше да казвам тази шега. Не трябваше да обличам тези дрехи. Не трябваше това, не трябваше онова." Няма как да сбъркате в това да бъдете себе си, защото в крайна сметка искате да харесат вас, а не някакъв въображаем образ, който опитвате да пресъздадете. Никакви дреболии не могат да провалят нещо истинско.
8. Бързичко
Празен ли е столът, сядайте. Усетите ли, че има нещо споделено, действайте моментално, пък ако ще пред блока на минус десет градуса и с чай в термос. Изобщо не отлагайте каквото и да е, защото днес сте уморени, а утре се налага да ставате рано. Някой ще ви вземе мястото. Нещата трябва да се стават, когато има възможност, а не когато е най-удобно.
9. Бяло знаме
Пораженията трябва да могат да се приемат, независимо дали става въпрос за провалена връзка или за несъстояла се такава. Не може да посадите ново дърво върху короната на старото. Трябва първо да го изкорените.
10. Friendzone
"Харесвам те... като приятел/ка." Има няколко варианта да ви постави в тази зона:
- Иска да останете под ръка, за да помпате егото. (Най-вероятно)
- Не ви харесва достатъчно. (Много вероятно)
- Емоционално ангажиран/а е. (Вероятно)
- Наистина цени приятелството ви. (Малко вероятно)
11. Чудовището от Лох Нес и Голямата стъпка
Има два мита, които доста често тровят човешките отношения. Първият е, че губите интерес, когато разберете, че ви харесват. Не е вярно. Проблемът е, че просто не желаете достатъчно въпросното лице. Ако да кажем Брад Пит/Анджелина Джоли е лудо влюбен/а във вас и ви демонстрира симпатиите си, ще сте много щастливи, или ще си кажете: "О, не, харесва ме, аз се отказвам, не искам вече."
Вторият мит е, че когато ви игнорират, ги искате още повече. Не е вярно. Представете си, че най-ужасното за вас същество идва и ви казва: "Никога няма да ме имаш, не те харесвам." Какви емоции ще събуди това твърдение у вас? Изведнъж ще влюбите, или няма да ви пука изобщо? А ако не се вълнувате от тенис и ви кажа, че не можете да спечелите турнир от серията Мастърс? Ще ви се иска ли да го спечелите повече? Не, нали? Все ви е тая, защото не се интересувате от тенис.
12. Ляв мигач и напред
Може да се борите за нечие внимание само и единствено ако никога не сте го притежавали. Щом сте имали шанс и нищо не се е получило, всяко следващо усилие е напълно безсмислено. Това е двупосочна улица. Ако ви искат, няма да чакат само вие да звъните, няма да ви карат да полагате държавен изпит и да пишете есе от 2000 думи на тема: "Защо точно аз заслужавам да бъда с теб."
13. Ами ако...
Ами ако, какво? Ако ви опознаят по-добре и разберат колко сте страхотни, ще започнат да ви искат? Може би ако разкажете онази история, на която всички се смеят, или ако ги поканите на онова готино място, или направите онзи незабравим жест? Да, това определено ще свърши работа... ако ви искаха. В противен случай, каквото и да разкажете, ще е глупаво. Където и да ги поканите, няма да е интересно. Какъвто и жест да направите, няма да се отрази.
14. Късмет
Намирането на любовта се състои в следното: Да сте на правилното място в правилния момент и да се срещнете. Уви, това не зависи особено от вас. Единственото, което зависи от вас е да се учите от грешките си и да си стискате палци. Все някога ще даде резултат.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.