ОРЕХЧЕТА

200 гр масло
3 чаши брашно
1/2 чаена лъжичка сода за хляб
1/2 чаша пудра захар
2 яйца
От продуктите се замесва меко тесто. Оставя се в хладилник за ½ - 1 час. Оформят се топчета с големината на лешник /5-6 грама/ и се поставят в гнездата на предварително намазнена и загрята от двете страни преса на котлона. Пресата се затваря и се задържа с дръжките около минута, за да се разпредели тестото, след което се отпуска, за да излезе въздуха, задържа се отново и след около 2-3 минути се обръща последователно от двете страни.

КРЕМ:
65 гр масло
65 мл вода
1/3 чаша захар
1 супена лъжица какао
1 и 1/3 чаша сухо мляко на прах
Маслото, водата, захарта и какаото се кипват на котлон. Охлажда се.
Сместта се добавя в сухото мляко и се бърка енергично до хомогенизиране.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.