Чистим за да сме здрави а в същото време се разболяваме.
Мръсотията крие рискове от инфекции.Прекалента чистота също,алармират специалисти.Особено ако тя е постигната с много силни преапарати.
По данни на Американската академия по алергии, астма и имунология все по-широкото разпространение на астма се дължи на масовата употреба на прекалено силни препарати за дезинфекция, които съдържат хлор и амониев хидроксид.Другият основен риск са съставките, които водят до кожни проблеми и алергии като оксибензол, парабени и триклозан.Не малко са и рисковете за очите, които по време на чистене са изложени на множество вредни агенти, като триетаноломин и диетаноламин.Оцветителите и ароматизаторите, които се съдържат в битовта химия,също могат да предизвикат алергични реакции,кожни проблеми и дихателни смущения.Според специалисти най-опасни са продуктите които се пръскат.
1. Почистващ спрей
Повечето от тях съдържат хлор и белина. Според проучване 15 на сто от случаите на астма се свързват именно с тези съставки.
2. Почистващ препарат за фурна
Възможно е препаратът да включва бутан, който може да предизвика главоболие и световъртеж. Друга съставка е моноетаноламина, който дразни белите дробове.
3. Полиращ препарат за мебели
Обикновено този вид препарати имат приятна миризма, но именно тя може да раздразни гърлото или очите, заради високото съдържание на химикали.
Изберете Prouvé!
Продуктите са иновативни,цени се здравето и се мисли за околната среда.Почистването става по-лесно и по-приятно.Като бонус получавате страхотен аромат от френски ароматни масла.
Предимствата на продуктите са, че те са:
✅с биоразградими формули,
✅с рециклируеми опаковки,
✅без вредни за здравето вещества,
✅подходящи за хора с алергии, малки деца и домашни любимци
✅с добавени френски масла, които допринасят за страхотния им аромат.
Благодаря за прочита. Желая лек ден.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.