БАНИЦА С ТИКВА
1 пак. дебели правоъгълни кори /Одрински/
плънка:
4 ч.ч настъргана на ренде тиква
1 ч.ч. олио
½ ч.ч. захар
2 с.л. галета
1 ч.ч. орехи
1 п. Канела
за сиропа:
½ ч.ч. захар
½ ч.ч. вода
1 ванилия
Приготовление:
1. Сварява се сиропът и се оставя да се охлади.
2. Приготвя се плънката: в тиган се сипва олиото и настърганата тиква, накрая се добавят захарта и галетата, а след сваляне от котлона – орехите и канелата.
3. Всяка кора се маже с плънка и се завива на руло, навива се в кръгла тава. Навитата баница се намазнява равномерно с четчица.
4. Пече се на умерена фурна 180 градуса.
5. След изваждане се залива с охладения сироп и тавата се похлупва с капак или фолио.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.