Жена на 38 години
30.04.1986
София
Необвързана

Блог

Красота и стил

Третиране на бръчките

Когато установите, че кожата ви губи свежестта си и незабелязано са се появили още няколко бръчки, действайте веднага. Ако сте навършили 40 години, кожата ви вече променя своя тип. Няма толкова замърсявания, но е изложена на обезводняване и лесно се съсухря. Бръчките по нея се вдълбават.

Активните грижи за поддържане на свежа кожа трябва да започнат веднага щом навършите 30 години.

Всекидневни грижи

Сутрин използвайте мек лосион с активни обогатяващи съставки. Изсушете лицето и нанесете специалния крем покрай очите. Освен специалните кремове против бръчки има и стягащи кремове, които прикриват сините сенки, смаляват торбичките под очите и изглаждат чертите на лицето. Те обаче не могат да предпазят от атмосферната агресия кожата покрай очите, която е много мека и уязвима. Най-добре е да употребявате комбинирания продукт гел-крем, който позволява на активните съставки да проникнат дълбоко в кожата и поддържа мекотата на епидермиса.

Нанесете по цялото лице крем, обогатен с колаген, витамини А и Е, протеини или други биологични продукти (можете да изберете и подобна емулсия, ако лицето ви не реагира на крем). Нанасяйте с леки масажни движения. После се гримирайте както обикновено, за предпочитане с подхранващ фон-дьо-тен.

Вечер почиствайте лицето с крем или тоалетно мляко за разгримиране. Изтрийте след това с лосион. После се намажете със специална пяна за дезинкрустация (махане на люспи и корички), за да предотвратите наслояването на мъртви клетки. Нанасяйте я с повърхностен масаж (фиг. 1). Понякога се изплаква лесно с вода.

След това изтрийте лицето отново с лосион и го изсушете. Нанесете специалния крем покрай очите (за предпочитане гел-крем, защото от nnmmmmmmmmmmmmmmmmmmmкремове клепачите се подуват през нощта). След това с леки потупвания нанесете специален хидратантен серум против бръчки или подхранващ гел. Намажете се с нощния си крем, но първо изчакайте да попие гелът или серумът.

Макар и сложна, тази вечерна процедура е много ефикасна. Ако не можете да правите всичко всяка вечер, редувайте - например пяната за дезинкрустация в сряда и събота, а подхранващият гел или серум в четвъртък и неделя.

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.