Снимки на стена

Какво е Уелнес?

Здравей когато преди няколко месеца започнах своя бизнес с Орифлейм, свързвах името на компанията единствено с козметика. С изненада обаче научих, че има и втори каталог, в който се предлагат здравословни и уелнес продукти.

Благодарение на тези продукти моят личен наставник и бизнес партньор в проекта само за няколко месеца е постигнал значителна промяна в здравословното си състояние. Историята му е много интересна и вдъхновяваща, ще ви я разкажа в няколко поредни публикации, но за да съм ви максимално полезна, първо ще ви разкажа за идеята на Уелнес начина на живот, нали може?
Сигурно си задаваш въпроса какво означава тази така модерна напоследък думичка Wellness? Най – често срещаният превод от английски е „ Добър живот„ а ето и определението на специалистите - „Да бъдеш в добро физическо, умствено-емоционално и духовно състояние, в следствие на личен избор, постигайки баланс в трите нива на съществуване – тяло, ум/емоции и дух„
Откога датира идеята? От най-дълбока древност според мен. Да ти припомня за древногръцките богове - не само безсмъртни и могъщи, но и умни и красиви. Красавецът Аполон, покровител на изкуствата. Красивата му близначка – покровителката на лова бързоногата Артемида. Мъдрата и войнствена Атина Палада.
Победителите в олимпийските игри са били почитани като герои. Да не забравим монасите от Шао Лин, учението Йога, Тамплиерите, - мога да изброявам до утре, но мисля, че схвана идеята.
Как стоят нещата в наши дни? Скоро ми попадна изказване на американският бизнес анализатор и мултимилионер Пол Зейн Пилзър, който дава следното определение за Wellness – „ Успех в три направления – Здраве, Пари и Удовлетворение. Две от трите е супер, трите заедно водят до Благоденствие.
„Типично по американски, нали? Допада ли ти тази идея? Лично на мен – много.
Всички знаем колко е важно здравето , затова предлагам да започнем с него. Предприела съм някои стъпки към подобряване на собственото си здраве, но тъй като моята история все още не е толкова интересна, ще ти разкажа историята на моя бизнес партньор, който за по-малко от година е успял да се раздели с около 30 кг наднормено тегло. Интересно ли ти е да научиш как? С удоволствие ще ти разкажа, само следи публикациите ми!
Сподели с приятел, на когото мислиш че това също ще му е полезно и интересно! До скоро!

P.S. Освен тялото, красиво трябва да е и лицето ни, нали така? А за да радваме хората с красотата си по-дълго време ни е необходима качествена козметика. Разгледай предложенията, които съм публикувала на страницата по-долу! Със сигурност ще откриеш нещо за себе си. За допълнителни въпроси и консултация ми пиши в коментарите. Очаквай скоро следващата ми публикация.
20 от 54 снимки
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.