Снимки на стена

Ето продължението....

В предишната публикация те запознах накратко с Wellness идеята, а ако случайно си я пропуснал, можеш да я потърсиш в страничката ми. И както обещах тогава ще ти разкажа как благодарение на нея вече моя партньор и колега не го е срам да ходи на плаж и се чувства перфектно.
Дааа, на снимките това наистина е той и разликата във времето наистина е няколко месеца. Как се случи това ли? Имай малко търпение и ще разбереш. Първо да ти разкажа как е стигнал до това положение. Както всички знаем всяко следствие си има причина, нали така? Ето и неговата история:
Още от малък е бил с наднормено тегло, навярно знаеш какво беше отношението навремото в училище към такива деца - все пак бяха рядкост и се открояваха. Сега май повечето са с наднормено тегло и на човек не му прави толкова впечатление. И на него не му се е разминало, отнесъл е доста подигравки, а и бой се е случвало да яде понякога. Всички са му казвали, че такава му е натурата и нищо не може да промени и той им повярвал – все пак всички твърдели това. Сега като се замисли казва, че е въпрос на навици, а не на натура, но както и да е. Малко хора могат да кажат, че дължат живота си на излишните килограми, но при него е имало момент, в който е бело точно така, а именно: когато бил на 11 години в ръката му избухнала бомбичка. Лекарите 4 часа се борили за живота му и в крайна сметка се оттървал с огромен белег и липсваща част от дясната длан. Казали му, че ако бил по-слаб нямало да оцелее. Така че дължи живота си на наднорменото тегло, но не мисли да си плаща дълга.
Когато влязъл в пубертета, започнали и здравословни проблеми - хипогликемични кризи, кръвоизливи от носа и много други неразположения. Ходил по лекари, но без резултат – „Такава му била натурата” – казвали те. На 16 години пак някой от тия разбирачи-лекари го посъветвали, че цигарите ще му помогнат да отслабне и той решил да пробва. Сещаш се какъв е бил резултата.
Чувал е, че в казармата някои отслабвали, надявал се и той да е в това число. Станало така обаче, че когато бил последна година в училище, научил за една възможност да подпише договор за работа в голям металургичен комбинат близо до Бургас и да се освободи от казармата. Речено - сторено. Подписал договора и започнал работа.
Бил на 18 години, взимал заплата доста над средната за страната тогава, имал си квартира в Бургас и си намерил нови приятели. Купонясвали си славно, и така неусетно на 20 години вече тежал 110 кг. Не го притеснявало особено, все пак бил още млад и не усещал толкова ефекта върху здравето.
След промените сменил няколко професии, докато през 1998 започнал работа в хранителния магазин на братовчедка си. Магазина бил доста луксозен за времето си, имало много изкушения, благодарение на които през 2000 година тежал вече 124 кг при ръст 172 см. Вече бил на 30 години и започнал да усеща влиянието на теглото върху здравето си.
С един негов приятел решили да опитат да намалят теглото си. Тогава нямало още толкова информация, нито толкова модни диети както сега, пък и след като една негова позната едва не загубила живота си след експеримент една седмица само на чашка кафе и квадратче шоколад на ден, нямал много доверие на диетите.
Седнали един ден двамата и решили да спрат да ядат хляб и сладко, да спрат алкохола и да се движат повече. Направили го и за около година и половина с цената на много лишения и усилия успял да свали около 35 кг. Чувствал се прекрасно, около 2 години поддържал това тегло, но постепенно старите навици започнали да се връщат. Спирането на цигарите също повлияло на апетита му. И така кантара отново се качил до около 100 кг и оттам продължил само нагоре.
Следващите години били доста трудни за него в личен план, утеха намирал единствено в храната.
Знаеш ли какво означава синдрома „BURN OUT”? Превежда се буквално като „Прегаряне”. Преживял го през зимата на 2007 г.. Било му писнало от всичко, скарал се с поредния си работодател, напуснал работа. Прекарал цяла зима на дивана пред телевизора, хранейки се неконтролирано. Излизал само да отиде до кафето и до магазина. Килограмите му вече били 150, че и нагоре. Все пак пролетта намерил сили да се вдигне на крака, намерил си нова работа, запознал се с чудесни хора и желанието му за живот се върнало. Тогава му попаднала една книга за соколечение. С помощта на рецептите в нея за около година и половина успял да стигне до около 112 кг – това за него било голямо постижение.
Както казах обаче, старите навици трудно си отивали, влязъл е в някакъв ритъм на живот, зимата качвал някой килограм, лятото свалял няколко. Поддържал тегло около 110-115 кг.
През есента на 2013 г. започнал свой бизнес – отворил си офис, работил по минимум 10 часа на ден на бюро, имал доста клиенти, печелил добри пари, но бил много напрегнат, хранел се набързо и на крак, наваксвал с обилна вечеря. Напрежението свалял със съботни купони с приятели. Сещаш се до какво води такъв начин на живот.
Положението станало критично през януари 2014 г. През един мразовит ден на път към офиса си паднал на леда и наранил тежко кръста си. Цял месец не можел да се вдигне от леглото, а дълго време след това не можел да работи пълноценно. Загубил клиенти, бизнеса му започнал да запада. Бил доста напрегнат и това се отразило на начина му на хранене и на теглото и здравословното му състояние.
През ноември, 2 дни след рождения си ден търсейки начин да спаси бизнеса си, попаднал на една обява, благодарение на която се запознал с хората, които променили мисленето му и го мотивирали да внесе промяна в живота си.
За това как е реагирал на мотивацията им и какво е направил в последствие ще ти разкажа в следващата публикация. Очаквай я скоро, а през това време сподели тази с приятели, на които мислиш че ще е полезна и интересна. До скоро!

P.S. И не забравяй - освен тялото, красиво трябва да е и лицето ни, нали така? А за да радваме хората с красотата си по-дълго време ни е необходима качествена козметика и не само козметика. Разгледай поредния каталог http://bg.oriflame.com/products/dig... с иновациионни серии в бялата козметика, както и предложенията, които съм публикувала на страницата по-долу! Със сигурност ще откриеш нещо за себе си. За допълнителни въпроси и консултация ми пиши в коментарите. Очаквай скоро следващата ми публикация.
19 от 54 снимки
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.