Снимки на стена

ХУМУС - дяволски вкусна постна храна, ако знаех някога за нея сега щях да имам всичките си зъби в устата.
Сътворих собствена рецепта: 1/2 кг. нахут накисвате за 12 часа , кипвате първата вода и я изхвърляте, варите 15 мин. в тенджера под налягане, отделяте нахута за да изстине, с остатъка от водата сварявате 200 г. булгур. Докато се варят продуктите приготвяте скилитките на половин глава чесън - нарязвате ги на ситно и ги стривате със сол. Мачкате нахута докато стане на паста, прибавяте булгура , за да се втечни сместа , изстисквате един лимон и прибавяте стрития чесън, заливате със зехтин около 70 гр., може да прибавите по желание куркума и лют червен пипер. Така получената смес пасирате с пасатор докато стане еднородна смес.
Ако сте я докарали малко по-гъста сместа , може да сервирате по подобие на тази снимка - правите атол с гьол по средата съдържащ студено пресован зехтин. Взимате с вилица и топите в олиото, вкусът трябва да е леко горчив от зехтина.
Рецептата не е по-различна от стандартната, вместо сусамен тахан слагам варен булгур, така се запазва вкуса на нахута и острата му миризма на варен нахут почти изчезва.
2 от 21 снимки
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.