кюфтета с червен сос

500 гр. кайма смес, 2 малки глави лук, 1 морков, 1 главичка чесън, 3 дафинови листа, черен пипер, магданоз, 1 шепа ориз (измерих го на кантара и се оказа почти 50 гр., 1 супена лъжица червен пипер, 3 супени лъжици брашно и олио на око (сложих 100 мл.). Приготвяне на вкусните кюфтета с червен сос: каймата се овкусява с черен пипер и ситно нарязаните 1 глава лук и 7-8 стръка мерудия (магданоз). Добавя се измития ориз и се оформят кюфтета като топчици около 3-4 см., които се овалват в брашно. Другата глава лук и моркова се наситняват (нарязват) и се задушават в олиото до омекване. Добавя се,,сол на вкус и се запържва брашното. Като започне да се сменя цвета се слага червен пипер и се долива с около литър и половина вода. Слага се дафиновият лист и главата чесън. Щом соса заври се пускат внимателно кюфтетата. Оставя се да къкри 40 минути. Готовите кюфтета с червен сос се подправят с пресен магданоз.
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.