Здравейте група! В Родопите опитах пататник, хареса ми и днес го приготвих, както ми казаха жените от Сърница. На едро ренде настъргах около килограм картофи и оставих да се отцедят. Разбих 3 яйца, добавих 6 стръкчета нарязан пресен лук, 400 гр. натрошено сирене, джоджен и леко посолих. Изстисках леко картофите, добавих към сместта и добре разбърках. Загрях на силен котлон тиган, сложих парче масло и изсипах от сместта по цялото дъно като притисках леко. Похлупих с капак и намалих на 5 от 9 степени та котлона. След 20 минути (като се зачервят ръбчетата) с помощта на голяма чиния обърнах, сложих пак масло в тигана и върнах пататника да се изпържи и от другата страна. Много е вкусно
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.