Жена
Омъжена
Докладвай Запази в любими
Kакво е pH
Съкращението рН идва от френското „peur Hydrogène“, което означава “за водорода”, т.е. мярка за количеството водород в течността. Забележете, говорим не за алкализиращи или киселизиращи химикали в течността, а за количеството водородни атоми. Химикалите или минералите просто влизат в реакция с водата и създават водородни атоми.
Защо това е толкова важно?
Водородът е нашето гориво. Водородът ни лекува. Водородът е най-важното хранително вещество за нас. Водородът осигурява нашата жизнена сила! рН показва количеството водород в течността, затова рН измерва жизнената сила, която можем да получим от съответната течност.
Можем да измерим рН с лакмусова хартия или с електронен рН измервател. Той ще покаже число от едно до 14, като рН 7 е неутрално (нито киселинно, нито алакално).... Виж повече
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.
Докладвай Запази в любими
Слабото място на силния пол,е слабия пол, когато е гол
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.
Докладвай Запази в любими
Kакво е pH
Съкращението рН идва от френското „peur Hydrogène“, което означава “за водорода”, т.е. мярка за количеството водород в течността. Забележете, говорим не за алкализиращи или киселизиращи химикали в течността, а за количеството водородни атоми. Химикалите или минералите просто влизат в реакция с водата и създават водородни атоми.
Защо това е толкова важно?
Водородът е нашето гориво. Водородът ни лекува. Водородът е най-важното хранително вещество за нас. Водородът осигурява нашата жизнена сила! рН показва количеството водород в течността, затова рН измерва жизнената сила, която можем да получим от съответната течност.
Можем да измерим рН с лакмусова хартия или с електронен рН измервател. Той ще покаже число от едно до 14, като рН 7 е неутрално (нито киселинно, нито алакално).... Виж повече
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.
Докладвай Запази в любими
Кулинарна обработка на хранителните продукти
Целта на кулинарна обработка на продуктите е да ги направи по- лесно смилаеми и да подобри вкусовите им качества.
Зада запазим хранителната стойност на продуктите по- добре, трябва да се спазват следните основни правила:
1. Продуктите да не се оставят да киснат във вода. Да се мият винаги с течаща вода. Ако зеленчуците са много мръсни и се налага да се киснат, това небива да е повече от десетина минути, и то във възможно минимално количество вода. Колкото по- дълго и в по- голямо количество вода се киснат продуктите, толкова повече витамини, минерални вещества, захари и други хранителни съставки се извличат.
2. Продуктите се почистват и нарязват винаги непосредствено преди слагането им в тенджара или преди сервирането им, за да не стоят нарязани в контакт с въздуха. Салатите да се приготвят непосредствено преди сервиране с малко количество олио, което улеснява използването на провитамин А (каротин).... Виж повече
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.
Докладвай Запази в любими
Кулинарна обработка на хранителните продукти
Целта на кулинарна обработка на продуктите е да ги направи по- лесно смилаеми и да подобри вкусовите им качества.
Зада запазим хранителната стойност на продуктите по- добре, трябва да се спазват следните основни правила:
1. Продуктите да не се оставят да киснат във вода. Да се мият винаги с течаща вода. Ако зеленчуците са много мръсни и се налага да се киснат, това небива да е повече от десетина минути, и то във възможно минимално количество вода. Колкото по- дълго и в по- голямо количество вода се киснат продуктите, толкова повече витамини, минерални вещества, захари и други хранителни съставки се извличат.
2. Продуктите се почистват и нарязват винаги непосредствено преди слагането им в тенджара или преди сервирането им, за да не стоят нарязани в контакт с въздуха. Салатите да се приготвят непосредствено преди сервиране с малко количество олио, което улеснява използването на провитамин А (каротин).... Виж повече
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.