Снимки на стена

Овчарска гозба . Лесно, лятно и вкусно.

Продуктите за тази гозба са скромни: червени чушки (10-12 бр.), сирене (около 150 гр.), прясно мляко – 500 мл., брашно (2-3 лъжици), мащерка няколко клончета, чесън 2-3 скилидки той е не е задължителен, краве масло, 50 гр. и 2 супени лъжици олио
, сол.
Приготвяне на вкусната овчарска гозба:

Червените чушки се изпичат. Оставят се да се задушат в затворен съд и да се охладят, след което се обелват. В тиган или друг удобен съд за вас, загрявате маслото с олиото. Обелените и нарязани на едро червени чушки запържете в маслото. Пържете на по-слаб котлон около 8-10 минути. Натрошете сиренето и го сложете при чушките. Разбъркайте и след минута добавете и брашното. Бъркайте минута- две и постепенно добавете прясното мляко при непрекъснато бъркане.

Сложете ако,желаете счукан чесън и оставете гозбата да закъкри. Разбърквайте да не загори. Щом се появят първите мехурчета, отстранете вашата овчарска гозба от котлона и опитайте как е на сол. Ако има нужда, добавете по ваш вкус. Подправете с пресни листенца мащерка. Аз поръсих и малко прясно смлян черен пипер. Може да сервирате топла или студена. И в двата варианта е изключително вкусна.
11 от 138 снимки
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.