Снимки на стена

11 ноември 2018 г., Париж, Франция. Официална церемония по отбелязване 100-годишнината от края на Първата световна война.
Забелязвате ли, че президентът на България е на основната трибуна пред Триумфалната арка, на първия ред и наред със световния политически елит? А колко снимки видяхте от събитието и колко от тях показаха отреденото на България място на церемонията?
Попаднах на една от снимките случайно.
Останах силно впечатлена от жеста на Франция, който жест свързах с победата, храбростта и саможертвата на армията ни при Дойран.
Оказа се, че съм познала на петдесет процента. Жестът е на Великобритания - по нейна покана България е представена на церемонията, при това представена бляскаво. С изричното одобрение на Франция и Германия. И, да, заради победителите при Дойран, заради генерал Вазов, пред когото години по-късно, в Лондон, английски генерал заповядва сваляне на английските бойни знамена. В знак на уважение и респект.
Почетният знак към България по време на церемонията пред Триумфалната арка мина незабелязан и неотбелязан от българските медии. Което трудно би било разбрано от Великобритания и Франция - те не са забравили победителя при Дойран.
А ние?
19 от 80 снимки
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате.
Можете да се регистрирате ТУК.